~ ERYN MINNIE ~

Hey WELCOME TO MY ERIN MINNiE blogger !
if da singgah kat blog saya sila la follow ye... !!
Hope ur like it !! :))
peace no war ! ^^

thanx like :)


Click here for Myspace Layouts

About eryn

My photo
hye.. welcome to my blogger ! im erin.. my full name NUR SYAZRYN BT MOHD NOOR AZMI im 18 still young meyhh.. huhuh.. friendly.. kelakar kowt ! single is better !

my lovely bunga-2 >

Monday, January 31

Someone!

aku adew kenal dgn someone nih.. die sweet sgt.. comell.. caring.. selalu nasihatkan aku.. aku ni selalu degill.. die slalu pggl aku 'KETEGAQ' hahaha... n satu lagi nickname die pggl aku 'GEMOK'. hahaha.. aku pggl die 'KEQING MASIN' hahaha... dia suka btl buat lawak ntah papew.. but best sgt dpt knl ng die... if aku ada problem mesty aku cari die.. ktorg still knl hati masing2 lagi.. ktorg tak suke ade bf n gf.. hnfone aku ng die pun same secara kebetulan byk jgx persamaan kami brdua.. org kata mmg masuk ng kpala aku lah... hahaha.. gempak kawan ng dia.. knl kt mana kt FACEBOOK lah.. mane lg.. aku ng die pun xjauh mana... best kawan ng hang.. aku selesa gla kawan ng die.. bukan senang taw nk dpt kawan bole pham kita.. tmbah2 aku ni jenis kpala giler.. but belum giler erkkk!! hahaha... thanx god temuklan aku ng sekor nih.. hang jgn nak marah aku lak.. hahaha.. die ckup marah bile aku tamaw mkn ubt.. sebab tuih die pggl aku ketegaq.. hahaha... aku mmg x skew ubt.. aku xpndai mkn ubt.. bile aku ckp jew demam kew pegi klinik kew.. jpg mula r die tya mkn ubt dak g.. if aku xmkn die mula la buat pangai hudoh dia tuh!! offline la.. bye la.. mcm2 r pangai die tuh.. if aku xgtaw aku sakit apew die akan buat pangai yg samew.. geram aku! asa nk ja tonyoh pala dia tuh!! weyhh budax keqing jgn mara k aku update pasal hang! hahaha... smackdown hang stg kowt.. kami slalu happy2 ja.. dia cukup ta suka aku pgl die abg.. hahaha.. akui bila nk kcw dia aku start la pgl die abg.. jpg die angin r... wekkk ;p padan muka hang budax! btw best la ngok aku kawan ng hang!! hang gila cm aku!! :D

Story ORG GILA jum!!

tadi pagi papa ajak pegi hospital.. aku pun jum kan jew.. then amek num nk daftar aku pegi crik tempat duduk rmai jgk org.. nasib dpt tempat duduk... sebelah aku adew 2 lagi krusi kosong.. then ade makcik ng anak pmpuan die dtg duduk.. aku tgk ank die ni sakit mental rasanya.. then lama sikit terkejut aku dibuatnya.. die gelak kalah pumtianak taw x!!! nak luquh jantung aku dibuat nya.. meremang bulu tgn nih!! dlm 5 minit tuh die ckp sorg2.. huh.. duppdapp2 dada nih weyh.. then aku prasan die tgk aku lama sgt! aku da mula takot dah ni.. die usya nye muka aku rmbut aku nak disentuh nya.. takot weyh... buatnya tarik rmbut aku xmampus aku.. nasib mak die adew.. aku senyum kan je dkt mak die.. then bile die tgk rmbut aku die kibas rmut die ke blakang.. pdhal rmbut die pendek mcm lelaki!.. tuh yg aku tahan gelak uh... hahaha.. tak kan aku nk gelak dpn die.. buat die naik giler aku pun giler skali.. hahaha... then smpai jgx akhirnya giliran aku.. then aku naik tingkat 2 ng papa.. papa pegi jmp doc aku sorg2 lagi... then ade lagi org gila nih!!! ni yg lain pulak.. dia dtg nye dkt aku ckp haram jadah pa pun aku xtaw.. takut aku dibuatnya.. suma mata pandang ke arah aku.. adoiii malu 1 takut 1.. org giler nih dtg tunjuk2 muka aku dpn2 lak tuh.. jpg die tepuk nye meja aduhai.. nk luquh weyhh jantung aku nih.. nasib aku kuat lagi.. hahaha... then die pegi tolak kpala org lah.. nasib die xdtg sentuh aku.. kau dtg sentuh aku aku angkat krusi r.. hahaha.. mak gangste aku nih.. haha.. asal la papa lama sgt.. dh la org gila tuh mai duk tepi aku.. duk ckp pa pun aku xtaw.. suma tgk jew aku.. aku tgh kusyuk dgr lagu.. sekali die jerit kt tlinga aku.. ha ni dah tahap babi dh ni org gila nih.. aku terkejut gila masa tuh!! then adew pkcik hospital tarik die.. die menjerit suh lepas tgn die.. adoiii malu aku weyh.. nk tiyak pun da.. nasib aku toi kena duk sebelah org giler.. klaw aku lama lg kt situh gerenti aku pun gila jgx..! mental aku pun jd cm org2 gila tadi! serik weii p hospitalll!!!!!

Sunday, January 30

ceramah kuih bekang ng cokodok!

hey sayang2 saya yg sudi bcew! meh2 erin citer arinih apew jd!.. korg na tawu ta erin punya kalut mandi pagi tadi takut x lepas kuliah tuh.. pukul8.30 tepat smpai dekat PBE tuh then aku pegi masuk kelas tgk2 baru adew 3 org aku org ke4 smpai.. pegi tulis minatang pa taw ka dpn nuh then duduk aku plih tmpat duduk blakang skali supaya bole curi2 tidoq! huhu.. then aku tggu punya tggu da rmai da kul10 baru start kuliah korg bygkan bpew jam jd batu hiasan dlm kuliah tuh! haishh... then aku tgk uih rmai btoi laki.. pmpuan 9 org ja termasuk aku!.. haiya.. then kenai2 la ng budax2 lesen ni.. pmpuan ja laki xlyn.. mmg aku qeja nk tidoq ja time tuh! cri point na tidoq ja!!! but xdpt! cikgu tuh aih mata liaq sguh.. hahaha... rmbut aku pjg na cover but jantan2 sebalah belakang depan suma dk amek ksempatan nk tgk ja apa aku buat.. aku korek idung pun na tgk.. hahaha aku bukan pngotor ok.. :P aku x korek idung pun buad malu jew.. amboi jantan2 nih sonok tgk aku cm tgk duit ja! haish.. aku keja nk baling ja kasut aku kt muka depa! sbaq st then depa mai tguq lak.. hang duk mana la hang mai ng sapa la hang da bf dak g hang da num dak.. adoiiii.. aku tqajang gk depa nih.. then aku adew minat kt sorg mamat nih.. walawehhh hensem kowt! semart babe! ada style ye abg! hahaha... die senyum kt aku but aku juai mahai.. hahaha.... then time rehat amboii xlepaih aih depa tgk aku ! depa duk rokok egt macho kowt! aku tidak minat laki merokok! mamat yg aku minat uh die tgh makan alaaarrr comeyll nya dia makan! slera btoi! hahaha.. then ondway jln nk masuk kelas keta nih bukan men laju gila babi r! melompat qeta tuh langaq abeh bongol2 tuh! aku qasa law makcik tuh x brek.. masuk sawah dh!!! nasib makcik tuh umoq masih pjg lagi.. aku ketaq dada tgk makcik tuh.. troma pa makcik tuh.. nsib bek jpj tuh xsakit jantung.. makcik tuh nervous sgt.. umoq da 50!.. da beh tgk makcik tuh aku masuk kelas dgq ceramah mcm2 aih kuih bekang n cokodok pun da.. hahaha.. hampeh! then na lik da.. test cmputer st ketaq tgn aku nih dada dk duppdapp2 ja! hahaha,, padahai baru test bukan btoi2 pun hahaha... mamat yg aku minat uh duk sblh aku ja.. adoiii malu weyhhh! then suma da bersurai pas test cmputer.. aku pun tggu abg aku xsampai2! lambat btoi! kebetulan die pun balik lmbat.. haishhh sie mai teckle aku dah!!! hahaha.. thenn aku xmau gtaw pa jd.. nty kita smbung lg nohhh.. gempak ceramah tadi !

Saturday, January 29

tade jodoh..

aku sedih! hmm aku ta tawu slama ni die tggu msg aku but ntah lah.. tadi aku text die 'i miss you' then die reply humm miss ke ? sedih jerk dgn ayat tuh then aku rep mis la knape ta text erin die ckp 'cuz i x na ggu u lgpun i rsew u cm x perlukan i alah lgpun if i x msg u bknnye u amek ksah' kuar trus airmata aku.. abes slama ni aku call die text die.. apew suma uh ? mmg skg ktorg jrang msg.. but aku egt die busy nk study.. dats y aku x text die.. lain plak jd nyew.. sedih baru na rapat lg dgn die but xdew jodoh.. xpew lah.. aku ta bole tido trus.. sedih sgt2.. dh la suara die mcm katoon.. comell jew...  aku rindu sgt2 kt dia.. tapew lah.. tc yer edd ! aku kcewa die ckp cmtuh.. die sgt brerti dlm hidup aku.. hmmm sokeyh! :((

hangout!

today.. hangout dgn kakak angkat trbucux! hehe.. kakak spoting.. mula2 dkt trafic light kne ngorat dgn apek ntah pape ade patot ajak aku race.. nk tackle pun cri la cra lain.. hahaha mmg lawak tgk muka apek uh.. tadi pergi daftar nak amek lesen arghhhhh malas r.. adoii.. lupakan pasal lesen..
nk citer nih.. hehehe.. tadi pergi wash hair.. auwww tergoda meyhh tgk chienese yg sangat comell baby face larhh! haishhh.. cair aku dibuatnyew.. but kasar gler die tonyoh pala aku! tp disebabkan die hnsem xksah.. hehhhe... tgk la aku akan dpt kan die! yeay go erin go!!! huhuhu... then lepas basuh rmbut jalan2.. karoke.. wahhh fev tuh karoke!! rmai betul aku tgk budax2 baru nk knl dunia.. haish.. ksian pun adew mluat pun adew.. naik semak kpala aku dibuatnye.. but xperlu nk mnonjol sgt kau tuh budax2 semak taw x.. dunia skg mcm2 ekk hurmmm but janji x kcw hidup aku n x sentuh aku.. jeles babe tgk dorg bwk pasangan.. mesra2 depan aku plak! haishh.. panas je hati nih! nk bromen pun jgn r depan aku! but aku btl2 jeles!!!! sabar erin.. hehehe... tadi pergi repair gelang silver aku then kakak kdai silver tgur aku 'cantik kulit' perhhh kembang hidung aku nih! padahal kakak tuh 2 kali kanda lagi cantik pd aku muka die bersih.. bersinar muka die punya cntik.. aku mmg gler bila tgk akak uh.. hahaha but rilex jew dpn die.. then die masa nk blah dr kedai die aku aku mcm perasan jew die tgk aku xlepas.. haishh xkan kakak ni jth hati dgn aku kowt.. then aku nk trun tgga pun die still tgk aku.. senyum die tuh menawan btoi! haishh.. senyum plak ng aku jpg aku pegi ngorat kunk.. hahaha aku bukan LESS ok! hahaah if korg tgk kakak tuh msty x lepas pndang nye.. mmg cantik siot! kakak nty kitew jmp lagi ok! hehehe ..
THE END ! :D

Friday, January 28

lesen oh tidak !

Hey.. bosan nyew hidup aku sekarang.. xdew teman.. but aku adew teman baik! sgt baik.. aku rajin sakit2 skg.. dah seminggu sakit.. hmm... apew ye nasib aku lepas ni.. bosan la dgn life aku! xdew yg menarik kew! arrghhhhhhhhh! benci! pg tadi kluar dgn papa beli brg.. bayar duit kelas.. 15.2 aku da start kelas.. dlm kete aku ckp dekat papa.. papa nk rebonding bole ? then papa jwb jum papa pun nk rebonding skali.. haish.. papa perli npk!! dekut papa nih! xlire aku akan pujuk die smpai die bg aku rebonding!!! pasty dpt! esok amek lesen! malas doe nk kne dgr ceramah!!! aku tidur jpg kene maarah! malu la! haiya... gantikan org lain bole ta ...  papa suh amek lesen kete skali.. aku mane reti bwk manual! langgar tiang lampu pandai la.. kan sng amek lesen bg auto jew! haish.. xnk amek lesen !

Sunday, January 23

my kering bro !

nak tawu ni sapew ??? jum erin crita kan.. inilah abg angkat ksyangan erin !my lovely bro ! nama die AHMAD MUZZAKIR..handsome jgax abg aku ni blew tgk lame2..  abg saya ni seorg yang ceria.. garang jugak if erin buad salah siap la dgn die.. die la tempat erin mngadu sakit ! or problem erin.. abg saya ni pantang npk gurl comel suma die geram.. but if die adew gf die akan syang kan gf die.. smpai adik ni pun die buat dunno jew.. abg saya ni kelakar jgx..  die suka sgt skg call erin budax gemok.. erin hati senang gemok lah.. hheheh.. erin suka abg kering erin nih die baik n slalu baik ! die rjin nasihat kan erin.. 'adek jangan percayakan lelaki sgt' huhuhu.. but erin ni degill.. erin knl die da lame sgt.. da bape taun ye abg ? hurmm lupa la.. hehehe.. mmg knl sgt dgn prangai abg saya ni suka mngusik adik die ! die pun da knl sgt dgn prangai erin.. but die ni susah nak crita problem die at erin.. tawu la saya ni budax2 haish.. bila tyew je abg adew prob apew.. msty die ckp x dew papew lah.. geram sgt dgr ayat tuh! erin tawu die bole handle prob die tuh.. korang jangan rampas abg saya ni k... korang pegi crik abg lain.. die abg saya sahaja ! budax gemok ni sayang abg taw !!  huhuhu... :))

Saturday, January 22

terjumpa dalam fb ! thanx facebook !

inilah kawan erin mase kecik2 dulu... nanew btl x egt lah erin pgil die yen.. yen ni yg tegur erin dlm fb.. erin da xkanl die.. but die ckp erin egt x masa kta main dkt umah cik timah.. aduh erin x egt la.. yen da lame x jmp erin terkejut aku dibuatnyew..mcm mane die bole knl aku lagi pun aku x tawu.. da brtaun2 aku x jmp die.. but die still cam aku.. aku pun da lupa kisah kecik2 dulu... but egatan si yen nih cukup kuat... die ckp erin manje masa kecik2.. suka nanges.. hahaha.. malu aku dibuat nyew.. ntah aku umo brape mase main lari2 ng die dulu.. aku da lame pindah dr tikam batu tuh.. that y aku x egt lansung.. si yen ni cakap.. yen selalu pegi ronda dkt umah cik timah... sebab tu yen x penah lupa.. aku asa best sgt2 dpt jumpa kawan kecik2 aku...but sayang nya aku x egt lansung kt si yen nih... erin mx maaf ye yen .. erin da x egt masa ktew kecik2 dulu.. but erin happy yen egt erin n still egt kta main kcik2 dulu... yen si my bestie mase kecik2 dulu.. :)) 

x dew teman

 sempat senyum lagi.. :)
time ni kluar dgn my sys.,, kawan2 suma busy.. but best jgax kluar dgn adik bole gaduh2...hahaha.. sys aku spoting mcm akak die la.. minum dekat cemara.. centre square.. ramai jgx jmp kawan2 lama.. kawan2 fb pun ramai.. but terasa sikit kawan2 suma busy x bole kuar dgn aku.. aku rindu kan kawan2 aku but dorg?? hmmmm... xpew la aku xksah.. mukin dorg busy.. xperlu diamek hati.. ayat x leh blah.. hahaha.... ramai jgx suke usya2 ni ekk trmasuk aku ! hahaha :P.. btw best hangout dgn sys paling kecik aku ! syang hang budax tecik !!!

my lovely mom !!

this is my beautie mama ! i miss her so muccchhh... 7 taun tggalkan ktorg... tanpa mama xsempurna hidup ni.. knapa mama pegi cpt sgt.. erin blum puas dpt kasih syang dr mama... mama taw ta abla sunyi tnpa mama.. but abla kuat sgt ma.. abla smpai skg belum ada pnganti.. erin ta mau mama lain.. ta adew pnganti mama pun xpew.. tadew org yang boleyh ganti kan tmpat mama... mama.. erin rindu sgt nk pluk mama.. mama slalu suapkan erin makan sblum pegi skolah.. mama slalu kiss dahi erin.. mama sukew cubit dgn kaki... mama... :( 
kalau boleyh erin nk mama adew lagi dgn erin skg ni.. tgk erin berjaya... mama dtg la cubit erin suapkan erin makan kiss dahi erin.. mama.... nanty kita jmp ye.. mama tggu taw... i love u mama... erin egt lagi last moment masa jgew mama dkt hospital.. mama sihat lagi bole jalan.. tp knape mama pergi... mama ckp kt erin.. erin rajin sgt belajar... mama... erin blum puas pluk mama.. erin nk pluk mama kuat2.. erin blum puas ma... wlaupun mama garang mama tetap cantik ! mama i miss u soo muccchhhhhhhh ! :((

Friday, January 21

kene mengurat.. !

tadi pukul 8 pm pegi pasar malam.. papa tggu dalam kete erin pegi beli nah rm3o.. aku pun pegi la.. wahhh malu gler kowt.. jalan sorg2... lelaki gatal dk usya la pewwwiitt la.. haiya.. sampai merah muka ni tahan malu.. but aku dunno kan jew... then pegi beli nasi kerabu jauh kowt aku jln.. da la selipar tggi.. aku pendek jd kne la pakai selipar tggi.. nanty dorg ckp aku budax skolah rendah.. da bpew kali aku kne cm uh.. aku x la pendek mane.. dorg saje gatal nk mngusik.. tmbah bler tima skool dulu kawan2 slalu ckp erin ko salah tmpat beratur nih.. ko spatut nye pegi bratur dgn form 1... jahat rr dorg uh.. suke ckp cm tuh.. aku gelak kan jew.. kadang2 aku blasah jew dorg.. wlaupun aku pendek... balik kpd pasar mlm.. hehehe... then lepas aku pegi beli nasi kerabu.. adew someone call haish kacaw jew.. dah la tgh malu nih.. aku nk lintas jln pun x lepas bcuz tgh ckp fon.. then kawan2 abg aku tegur aku senyum2 kan jew... then da beli suma.. aku borong abes pasa mlm uh.. tn the last one.. mesty pegi beli sate.. cz itu fev family erin.. abg sate tuh dr tadi tgk aku dlm hati apesal r mamat nih.. mcm x penah tgk pmpuan jew.. tawu r aku x lawa pun.. then abg tuh ckp terima kasih cantik ! hahaha... bole tahan gatal abg2 uh... abg kebab pun same keje nk ngurat jew.. abg kebab tuh best.. dia duk buat ramai kt situ plak.. bajet mcm dh lame knl aku siap tyew ang p mana lama x npk ang... then aku jwb la aku study lah.. ptot lama xnpk ang.. uih makin lawa segak n cantik.. aduhai... malu aku dibuat nyew dh la kawan adik2 aku ramai ... then aku ckp ang nih ckp la slow2 kit malu aku ! bonngok toi! die gelak jew lagi kuat die puji.. adoiii aku lempang dengan kebab baru die taw!.. hahaha... n smbil buat kebab sempat lagi mx num fone.. haish.. gler si kebab ni.. hahaha... lawak la tgk gelagat abg2 gatal ni... :D

tersedih sikit.. hurmm :((

hati yang sedih tiada sapa yang tawu.. aku ta kisah kalaw die nak tggalkan aku but please hargai lah aku .. ini dah masuk kli ke5 ktew couple balik but kau still mainkan perasaan aku.. janji2 kau semua tipu.. janji kosong jew semua..  aku da 6 bulan single then kau mx couple aku trima cuz aku syang kan kau.. then baru semggu aku couple dgn kau.. kau dah keluar dgn perempuan lain.. why u lie to me.. apew salah aku sampai kau sanggup buat aku mcm nih.. aku ta penah terlintas nk curang dgn kau.. tapi kau x penah hargai aku n respect aku sbg girlfrenz kau.. aku sedih n kecewa.. but aku ta tunjuk dkt sesapa trmasuk kawan2 aku n kawan2 kau.. perlu ke kau tipu aku smpai kau ckp kau patah kaki.. if kau ta nak aku kau bole bg tawu aku.. aku trima.. but jgn la permainkan perasaan aku.. lepas nih aku akan lebih becareful dgn memana lelaki.. aku da muak dgn cinta BODOH ni ! x gunew lansung hidup brcinta mih !!! stop it ! i dun want hear bout love anymore... im feel like re stupid damn gurl !

my love !! my soul.. ! jgan jelez ! :))

haaa comel x ? pakwe aku nih... syang die gler2 taw ! jgn curi ok!!!! die aku punya.. :)) name die mohd zulfahmi ! umo 6 tahun ! da lamew couple ng die taw ! hehehe...

my dibo jumbo !

name full of jumbo is mohd dibo jumbo bin paktam ! hahahah kucing aku pun adew name ouw... huhuhu !
sayang sgt2 kucing aku yg sekor ni but die pantang disentuh mesty kne cakar.. kalaw bole aku nk jew bg die pakai sarung tgn but susah.. blew time mkn jew bising satu rumah ni.. meowwwwww smpai die dpt mkn.. blew dah bes makan dh kenyang panggil pun x nk menyut dah.. geram aku ! but comel gler kan !

my little sister ! twins !


budax2 ni lah aku selalu gaduh.. kejew nk war dgn aku ! but aku syang syang sgt3x budax 2 monyet ni.. inilah adik2 kembar aku yang pling aku cinta !! dorg msty terharu if dorg bcew huhuhu ! x pyh nk terharu sgt.. !
hudoh kowt ! time nk kluar pegi lepak2 ! sorry r gmbar x bpew clear lah !

Thursday, January 20

last night !

semalam kuar pegi makan dgn papa, abg elie kakak ipar ku n my twins little sys ! huhu... best gler kowt.. mkn smbil berborak pas politik apew la papa n abg nih.. hahaha... yg lain suma gelak je tgk papa n abg,, papa aku pn single mcm aku... ckp pasal papa single ni snbrnyew.. aku da 7 tahun x dew mama mama da meninggal.. masa aku umor 11 tahun.. i miss my mama act ! i dun want to remember that moment last day with mama.. make me sad ! aku da lame x dew kasih syang dr ibu but.. aku ada papa yang paling hebat di dunia ! dielah mama die lah papa... i call my papa is ABLA ! only me n my sys call ABLA..  
yesterday sblm smlm aku gduh dgn papa.. menangis trsedu2 aku dibuatnyew... aku marah bibik aku then papa marakan aku .. smpai arinih aku x ckp dgn bibik.. benci punya pasal !

new life

sudah bemula hidup baru dgn dunia single aku.. aku lebih selesa single.. life aku selasa mcm nih ! hurmm.. aku blum adew bestfrenz.. aku try tuk berbaik dgn org but dorg susah na buat baek balik.. arap dpt the best bestie lepas nih.. :))